Dacia Edenică se lasă așteptată

În ajunul marelui Praznic al Sfintei Cuvioase Paraschiva, să mai revenim şi noi pe-acasă. Ştiţi foarte bine, cei care o cereţi, cei care o căutaţi, cei care o aşteptaţi, şi sunteţi foarte mulţi, cât de dorită e Dacia Edenică. Bucuria noastră cea mai mare ar fi ca toţi cei care o vor să o şi aibă şi, bineînţeles, să o şi citească. Din nefericire, nu ne e dată această bucurie.

Dar bucurii provocate de ea ne sunt date. Una, cu totul deosebită, e faptul că ea e citită de sihaştri, că, aşa cum Sf. Francisc de Assisi le predica păsărilor, pustnicii noştri le citesc Dacia Edenică lupilor getici.

A preţuit-o la superlativ Doamna Aspazia Oţel Petrescu, Maică a spiritualităţii noastre, fie-i memoria binecuvântată şi rugăciunile dânsei pentru noi primite!

Pustnicul-ctitor de la Rohia, devenit Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului, Î. P. S. Justinian, ne scria la apariţia ei: „Cartea D-Tale m’a cucerit când am deschis-o. În ea am întâlnit toate ideile, toate gândurile sfinte şi foarte scumpe care-mi stăpânesc sufletul… Sunt fericit că ai scris această carte…”

Iar Maica Stareţă Stavroforă Cristina de la Recea: „Ţin Dacia Edenică pe noptieră lângă Biblie şi în fiecare zi recitesc părţi din ea.”

Poeta de talent, de suflet mare şi de credinţă tare, Lucia Negoiţă, ne umple sufletul de sărbătoare când ne spune că Părintele Stareţ Valerian, cel care a schimbat reflectoarele rampei şi potopul de aplauze cu tăcerea văgăunilor munţilor, are cuvinte de preţuire la adresa Daciei noastre edenice, cum cu tandreţe se exprima cineva chiar ieri aici pe pagina aceasta.

Nu o vedeţi lansându-se pe ecranele televizoarelor, dar ea se lansează prin Munţii Ceahlăului, prin Munţii Vâlcei, prin Munţii Maramureşului, în hăulitul lupilor getici.

Sursa: Facebook https://www.facebook.com/Dacia-Edenica-236988129777459/