Violonistul Răzvan Stoica

Razvan Stoica

Razvan Stoica

Răzvan Stoica, absolvent al Liceului George Enescu din Bucureşti şi mai apoi al Royal Conservatory din Amsterdam se bucură de o carieră de succes în străinatate, unde a avut privilegiul de a concerta pe cele mai importante scene ale lumii: “Royal Concertgebouw”, Paris “Théâtre des Champs Élysées”, Brescia Teatro San Barnaba, Genova Teatro Carlo Felice , Palacio de Festivales, Santander.

Premiile obţinute îi confirmă talentul, şi îl clasează ca fiind unul dintre cei mai importanţi violonisti ai vremii sale: Premiul New Talent Europe (Bratislava) cu titlul de “Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani”, Concursul Perosi (Tortona), Competiţiile olimpice pentru vioară (România), Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia), Premiul I “Strad Prize”, în Salzburg, (Austria), care îi aduce lui Răzvan vioara Antonius Stradivarius, datând din anul 1729, după o competiţie cu 170 de concurenţi.

Răzvan Stoica este organizatorul unui program de Masterclass

Acest program este conceput dupa repere ale şcolilor internaţionale de muzică şi îşi propune să vină în completarea experienţei teoretice a tinerilor muzicieni români, oferind perspective diferite şi generoase de abordare a instrumentului.

Masterclass-ul doreşte să ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de excepţie care să contribuie la dezvoltarea artistică şi personală şi care să creeze oportunitaţi profesionale în viitor.

Sursa: http://razvanstoica.com

Răzvan Stoica are nenumărate premii international şi cântă acum la un stardivarius din 1729. Cu talentul său a ridicat în picioare spectatorii din întreaga lume iar anulul acesta este invitat de cei de la Carnegie Hall, să susţină un concert. Violonistul are agenda plină de concerte internaţionale. Sperăm ca pe viitor să concerteze mai mult în România, locul de unde artistul şi-a început marea aventură în lumea muzicii. Prin programul de Masterclass, Răzvan dă dovada faptului că, spre deosebire de televiziuni care bagă strâmbe pe unde se poate, se ghidează după un principiu sănătos; “Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea”

Mulțumim, Răzvan şi mult succes în continuare!